NATUURPRODUCT HOUT

 

Hout is al eeuwen lang het meest gebruikte materiaal om ramen mee te maken. Het bezit een natuurlijke hoge isolatiewaarde, een unieke textuur, en door zijn bewerkbaarheid biedt het een immense waaier aan mogelijkheden, passend bij eenieders stijl en persoonlijkheid.

 

Deze keuze voor warm en karaktervol schrijnwerk is eveneens een keuze voor duurzaamheid en ecologie! Als hout op een correcte manier behandeld wordt om het te beschermen tegen alle weersomstandigheden, kan het generaties lang standhouden. Bovendien kunnen houten producten op het einde van hun levensduur hergebruikt, gerecycleerd of als groene brandstof benut worden.

 

Als raamfabrikant kopen wij enkel FSC hout aan. FSC streeft naar een verantwoord bosbeheer om er het economische evenwicht te respecteren. Door kaprijpe bomen op een deskundige manier uit het bos te halen voor verdere verwerking, krijgen andere bomen de kans om uit te groeien. Aanvullend bij de natuurlijke uitzaaiing worden ook nieuwe bomen aangeplant. Zo vernieuwt het bos zich voortdurend en wordt het op een gecontroleerde manier gezond gehouden.